2thePointSoftware 
                               

Engineering module

U kunt uw projecten binnen de engineering module in productiefases specificeren voor wat betreft de benodigde materiaallijsten, projecturen en machinetijden.
Op deze wijze kunt U uw project overzichtelijk inplannen. Tevens kunnen materiaal tekorten direct ter bestelling worden doorgegeven.

Men ziet nu welke materialen er benodigd zijn, hoeveel er op voorraad zijn en wat de eventuele tekorten zijn.
De planner kan met een muisklik de benodigde materialen naar de afdeling inkoop overdragen.

Het systeem constateert als u de productiemodule geactiveerd heeft of een bepaald artikel ingekocht moet worden of dat u dit artikel zelf in uw eigen fabriek gaat produceren.
In het laatste geval gaat de bestelling niet naar de afdeling inkoop maar naar de productieplanning.

Hier verschijnt uw artikel in het nog te produceren overzicht, met de leadtime wordt terdege rekening gehouden, zodat de productie tijdig gestart wordt en het artikel op tijd geleverd wordt.

Inzicht in de machine capaciteit per week. De planner kan nu reeds inzien hoe de beschikbaarheid van bepaalde machines is en de planning hierop aanpassen.

Dit geld vanzelfsprekend ook voor de uursoorten, per uursoort kunt u de capaciteit per periode aangeven.
Indien er in een periode meer uren gepland zijn dan er daadwerkelijk medewerkers capaciteit is dan krijgt u hiervan een signaal.
U kunt dan op voorhand of de planning aanpassen of extra personeel inhuren, maar u weet in ieder geval tijdig als er een knelpunt gaat optreden om adequate maatregelen te kunnen nemen.